Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Daleko od domova, aneb příběh emigranta díl 1

Nové začátky nejsou nikdy snadné, zvlášť když se rozhodnete udělat nový začátek na druhém konci světa. 

Nikdy jsem nebyl velkým spisovatelem, vždy když jsem začal psát deník, tak mi to vydrželo na pár dní a byl konec, tak doufám že mi tenhle online deník vydrží déle než papírový. Začnu od začátku, jak to celé začalo. Psal se leden léta páně 2021, někteří tomu říkají i rok 1 po Koroně. Plný ambic a naplněn touhou změnit svůj život jsem vkročil do nového roku s předsevzetím, že budu žít naplno, opak byl však pravdou. Hledání nového bytu v Praze skončil dalším lockdownem, nová pozice v práci skončila vyhořením, společenské aktivity s kamarády se nekonaly a telefonní terapie s psychologem skončil radou, že mám zajít do lesa, zjednodušeně první čtvrtina roku 2021 byla plná pozitiv.

Změna pro mě přišla koncem března téhož roku, kdy se navrátil jeden můj známý z Nového Zéland a slyšel jsem příběhy z druhého konce světa. V mé hlavě se vyrojil plán, že bych měl odjet také za hranice našeho státu a udělat menší restart ve svém životě, ale kam jet? Prvně jsem zvažoval, že bych mohl do sousedních zemí nebo na britské ostrovy. Po krátké úvaze jsem tuhle myšlenku zavrhl, že když už odjet pryč, tak ať to stojí za to a to a také ať to není moc blízko domova, aby nehrozilo riziko kapitulace a rychlého návratu.  Důsledně jsem koumal kam bych mohl jet a udělat změnu ve svém životě. Z praktického hlediska jsem se zaměřil na anglicky mluvící země, neboť tam se dokáži domluvit a snaž bych mohl sehnat i práci. Prvně jsem uvažoval o Karibiku je tam slunečno, jsou tam opálené dívky a je to domovina rumu, ale se zkušenostmi z pražských kanceláří, bych tam moc neuspěl, takže jsem musel hledat jinde. Zaujali mě Spojené Státy, je tam též teplo, alkohol tam také mají, i ty opálené dívky a hlavně moře, kde bych mohl relaxovat. Bohužel mi tehda USA přisly v roce 2021 moc bláznivý, tak jsem se zaměřil jinam. Další na seznamu byla Kanada, ale tahle rozlehlá země na severu Amerického kontinentu nemá pověst tropického ráje, takže jsem jí ihned zavrhl a zaškatulkoval jako zasněžené Mexiko (pro anglicky mluvící, snow Mexico). Další z velkých anglicky mluvících zemí byla Jižní Afrika, azylová země jistého podnikatele z moravskoslezského kraje, ale oproti panu podnikateli mě odrazovali statistiky kriminality. Na závěr zůstala jen Austrálie a Nový Zéland. Obě země mi vyhovovali, jsou tam pláže , je tam teplo a hlavně je to daleko od domova, abych to nemohl jen tak vzdát a vrátit se.  

Výběrový proces měl několik kritérií jako např. pracovní možnosti, hodnotu tamních financí, počet slunečných dnů, bezpečnost atd. Nakonec zvítězila Austrálie, neboť je Nový Zéland řídce obydlen, je tam více ovcí než lidí a hlavně mi během korony chyběl kontakt s větším počtem lidí, což v řídce obydlených oblastech bych moc nezlepšil. Na závěr jsem také chtěl vidět na živo klokana ve volné přírodě, tak bylo rozhodnuto.

Jestli jsem vás moc neznavil a dočetli jste to až sem, tak vám popíši jak to bylo dál. Poté co sem vybral svou cílovou destinaci, tak s grácií neznalého světoběžníka jsem vybíral, kam přesně se do Austrálie odstěhovat.  Jelikož jsem člověk odchovaný digitálním věkem, tak jsem hledal informace na internetu, hlavně na YouTube a Redditu. Hlavním zdrojem informací se staly nakonec reklamní videa cestovní kanceláře Expedia a videa obou dvou českých youtuberů co žijí v Austrálii. Vyzbrojen touhle moudrostí jsem si zvolil jako svou cílovou destinaci místo zvané Surfers Paradise, což je městská část většího města zvané Gold Coast. Zde s odstupem času musím říci, že je dobře, že jsem se do Surfers Paradise neodstěhoval, neboť to patří k nejhorším částem Gold Coast. Jak jsem již výše popsal, tak hodně mých pracovních zkušeností pochází  z kanceláře a administrativy, takže jsem si zvolil raději město Brisbane, které je několikanásobně větší, mohl jsem tam mít lepší pracovní možnosti a také tohle město leží v teplejším pásmu a teploty v zimě neklesají pod 10°C

Jak již byla zvolena finální cílová destinace, tak nastal čas zjistit jak se dostat na druhý konec světa. Úkol to byl nesnadný, neboť v roce 2021 byla stále platná cestovní omezení a pravidla se měnila častěji než ponožky, ale nakonec se mi to povedlo, ale to je již příběh dalšího článku.

Pokud vás tenhle krátký úvod zaujal, tak hoďte like k tomuhle článku ať vím, zda má cenu psát další díly mého příběhu. 
s pozdravem, 
Čech mezi klokany

Autor: Johann Hofmann | neděle 25.9.2022 8:00 | karma článku: 24,14 | přečteno: 602x
  • Další články autora

Johann Hofmann

Podávám žalobu, aneb když má blogerské ego svůj den

myslel jsem, že už bude klid, ale internetová válka mezi samozvanými ochránci lidských práv vs. autory „citáty vo hovně“ pokračuje v plném proudu.

26.10.2014 v 19:35 | Karma: 22,09 | Přečteno: 971x | Diskuse| Ostatní

Johann Hofmann

Absurdita v Praxi aneb zvrácený humor ve světě

Nedávno jsem při brouzdání internetem narazil na menší blbost, které jsem se zasmál a pokračoval jsem dál, ale když jsem na tu blbost narazil podruhé, nedalo mi to a musel jsem to trochu více prozkoumat. O co se vlastně jedná? Jedná se o cestě pornokazety k úřednímu dokumentu.

25.10.2014 v 15:25 | Karma: 14,70 | Přečteno: 1111x | Diskuse| Ostatní

Johann Hofmann

Smazání stránky „Citáty vo hovně“ aneb, kdo je zrůda??

Blogerská kauza na téma „citáty vo hovně“ rozdělila velkou část čtenářů na dva tábory, jedni argumentují, že je to za hranicí a jedná se už o rasismus a snaží se na autory podat trestní oznámení. Další část čtenářů říká, že je svoboda slova a že černý humor je vlastně neškodný. Kdo má pravdu je těžké říci, pravda je někde uprostřed, ale tu svou pravdu si musí najít každý člověk sám.

25.10.2014 v 12:01 | Karma: 20,38 | Přečteno: 1158x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

V březnu by ze Sněmovny vypadla TOP 09. Vyhrává ANO, posilují malé strany

24. dubna 2024  6:22,  aktualizováno  6:32

Podle nejnovějšího volebního modelu Median by se v březnu do Sněmovny dostalo pět stran a hnutí. V...

Balík pomoci pro Ukrajinu či Izrael schválil Senát USA. Zbývá už jen Bidenův podpis

24. dubna 2024  6:24

Americký Senát schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard...

Soud potrestá brutální útok na dívku, bodnutá do krku skončila v pytli v lese

24. dubna 2024

Krajský soud v Plzni dnes vynese rozsudek nad devatenáctiletým Ukrajincem Viktorem Veselovským,...

Podezřelé nákupy zbraní se mají hlásit už od července, schvaluje vláda

24. dubna 2024  5:25

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

  • Počet článků 4
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1308x
Jsem taková směs optimisty a flegmatika.

Seznam rubrik